‘Ik geloof niet in hokjes en labels’…. tja dit is de meest gemaakte opmerking die ik hoor in mijn werk. Ik houd er ook niet van; labels en hokjes en vooral niet om mensen daar in te drukken. Omdat ik vind dat dit je kan beperken in je dagelijks leven. Wij zijn geen hokjes en labels. Je bent wie je bent en dat is oké. Wees trots, blij, gelukkig met wie jij bent en wilt zijn. Wat de ander ervan vindt, moet er niet toe doen. Als jij keuzes maakt in jouw leven om wat voor reden dan ook, dan is dat oke. Jij bepaalt en niet de ander. Dus jij bepaalt ook of jij in een hokje zit of een label draagt.

‘Ja Ismay, makkelijker gezegd dan gedaan wanneer je de label ADHD, depressief, ASS, Burn out of iets dergelijks hebt’. Klopt makkelijk gezegd.

Voor de ander is een label of hokje handig, omdat dit handvatten geeft hoe met jou om te kunnen gaan. Maar dat wil niet zeggen dat jij dit label ook moet uitdragen of zelfs omarmen. Ik vind het belangrijk dat jij jezelf omarmt, voor wie jij bent, ga staan voor wie jij bent. Durf die keuze te maken, want dan maakt het  niet meer uit wat handig is voor de ander of wat de ander vindt. Geloof niet in labels en hokjes. Stap er lekker uit en kies voor jezelf. Wees trots en geloof in jezelf, your life your choice!

illustratie Jeroen Venderbosch